Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
close

Podul De La Drobeta

Podul De La Drobeta

Traian trece dunărea pe podul de la drobeta şi se îndreaptă spre dacia. Podul de la drobeta a fost facut de apollodor din damasc facut probabil din niate stalpi masivi din piatra pentru sustinere.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Castrul drobeta, podul și castrul pontes (serbia) formau un complex strategic important care, asigura legătura dintre cele două provincii romane, situate la la exterior au fost placate cu lespezi de piatra. Scopul construcţiei a fost de a facilita transportul trupelor şi proviziilor necesare trupelor care luptau în dacia. Acţiunile din vara anului 105 au avut ca scop recucerirea.

Podul Lui Traian Din Drobeta Turnu Severin Romania Portal Turism
vizitati articolul complet aici : https://www.portalturism.com/obiectiv-turistic/podul-lui-traian-drobeta-turnu-severin-romania
De ani de zile circulă pe internet următoarea teorie: A fost capul de pod, la propriu, a cuceririi romane peste dunăre. Era foarte priceput �n ale podul a fost construit �ntre drobeta şi pontes, sub supravegherea lui apolodor din damasc.

Pe un asemenea monument, mai ales că este construit de acelaşi arhitect care se presupune că a ridicat şi podul de la drobeta, apollodor din damasc, este.

În primăvara anului 105 se finaliza construcţia podului peste dunăre între drobeta (azi majoritatea informaţiilor privind podul provin de la istoricul cassius dio, redactate în urma unei călătorii prin aceste locuri, când nu mai existau decât. Împăratul evită capcanele şi gândeşte fiecare acţiune, iar biruinţa în luptă este rezultatul unor „lungi şi grele strădanii „. Partea superioară a fost construită din lemn, înaltă de 3m și lată de 14.5m.

Piciorul podului la drobeta turnu severin, pe malul românesc (august 2009). Podul de la drobeta a fost facut de apollodor din damasc facut probabil din niate stalpi masivi din piatra pentru sustinere. De la drobeta a început totul:

Cel Mai Lung Pod Antic Peste Un Curs De Apă Podul Lui Constantin Cel Mare De Peste Dunăre Ziarul Naţiunea
vizitati articolul complet aici : https://ziarulnatiunea.ro/2015/05/02/cel-mai-lung-pod-antic-peste-un-curs-de-apa-podul-lui-constantin-cel-mare-de-peste-dunare/
Având în vedere importanţa sa strategică, castrul era foarte întins. Partea superioară a fost construită din lemn, înaltă de 3m și lată de 14.5m. Nu doar romanii au folosit podurile pentru a trece în aceste ţinuturi.

Pe un asemenea monument, mai ales că este construit de acelaşi arhitect care se presupune că a ridicat şi podul de la drobeta, apollodor din damasc, este.

Pe un asemenea monument, mai ales că este construit de acelaşi arhitect care se presupune că a ridicat şi podul de la drobeta, apollodor din damasc, este. Piciorul podului la drobeta turnu severin, pe malul românesc. Împăratul evită capcanele şi gândeşte fiecare acţiune, iar biruinţa în luptă este rezultatul unor „lungi şi grele strădanii „.

Drobeta pe malul dacic si parce pe malul opus. A fost capul de pod, la propriu, a cuceririi romane peste dunăre. Cel mai faimos pod antic peste dunăre a fost construit la drobeta şi a fost folosit de romani pentru invadarea daciei.

Călător Pe Net Cine A Construit Podul De La Drobeta Turnu Severin Apollodor Din Damasc Sau Burebista
vizitati articolul complet aici : http://calatorpenet.blogspot.com/2011/04/cine-construit-podul-de-la-drobeta.html
A fost capul de pod, la propriu, a cuceririi romane peste dunăre. Partea superioară a fost construită din lemn, înaltă de 3m și lată de 14.5m. În primăvara anului 105 se finaliza construcţia podului peste dunăre între drobeta (azi majoritatea informaţiilor privind podul provin de la istoricul cassius dio, redactate în urma unei călătorii prin aceste locuri, când nu mai existau decât.

Se poate ajunge usor la acest monument istoric fiind aproape de port,o zona frumoasa si linistita.

Revenind la podul de la drobeta, stâlpii aveau formă paralelipipedică şi se aflau la aproximativ 56 de metri unul de celălalt. Acţiunile din vara anului 105 au avut ca scop recucerirea. Acesta a fost realizat in solutia cu arce cu calea la mijloc.

Post a Comment for "Podul De La Drobeta"